Cum sa faci clatite

Ingrediente :
1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, 2 lingurite de unt sau ulei, dulceata sau gem, 1 lingura de unt topit pentru uns tigaia

Mod de preparare:
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.
Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecand intr-una.

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.

Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folsind un cutit lat.


Se fac pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta. Din cind in cind se amesteca compozitia din castron , ca sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte.
Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pana la 20 de bucati.
Pofta buna fraierilor !