Gogosari in otet

Reteta de gogosari.
Ingrediente:
8 kg gogosari
8 litri de apa
8 linguri zahar
8 linguri sare
1l otet
3-4 foi de dafin
              50g piper boabe
                                                 1/2 kg hrean
                                                 o conopida
                                                 o telina
                                                    o ramurica + cateva frunze de visin

Mod de preparare

Gogosarii se curata si se taie in 4 (sau dupa cum doreste fiecare).
Telina se curata, se spala si se taie rondele. Conopida se desface in bucati si se spala bine. Hreanul se curata si se taie in felii de marimea unui deget.

Se aseaza in borcan in ordinea dorita de fiecare. Noi punem intai frunze de visin si de telina, apoi conopida, telina feliata si gogosarii, iar la sfarsit strecuram hreanul – de-aia se taie in felii de marimea unui deget ;)

Se prepara o saramura din otet, apa, zahar, sare, piper, foi de dafin. Aceasta se pune la fiert, iar cand este aproape de punctul de a clocoti se ia de pe foc. Se toarna saramura fierbinte in borcane, apoi se lasa pana se raceste saramura. Se inchid bine borcanele, sau se pune deasupra celofan (daca borcanul nu are capac).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu